Input adatok

Lézergépünk a 290mm x 290mm x 290mm-es munkaterületével és az ehhez a feladatkörhöz fejlesztett lencsével, kiválóan alkalmas a legtöbb anyag megfelelő minőségű és erősségű, kontrollált jelölésére.

Ez a specifikus összeállítás teszi lehetővé számunkra, hogy a leglágyabb műanyagoktól kezdve a legkeményebb fémötvözeteken át minden olyan anyagfajtával dolgozhassunk, amire ügyfeleink minőségi jelöléseket, díszítéseket szeretnének.

Lézerezés
Logó lézerezése

 

Mire van szükségünk a munkánkhoz?

 

  • A jelölendő munkadarab mérete.
  • Az anyagszerkezeti mutatókra, melyek a munkadarabot alkotják.
  • A jelölendő munkadarabok száma, mennyisége.
  • A munkadarabok felületi tisztasága (szükséges-e megtisztítani, vagy azonnal jelölhetők?).
  • A beszállítás és visszaszállítás feltételei.
  • A csomagolásra, tárolásra és az esetleges raktározásra vonatkozó információk.

 

A lézertechnológiai munkálatokat minden esetben egy-egy mérnöki pontosságú, vektorgrafikus formában szerkesztett fájl elkészítése előzi meg. Ennek elkészítése szükséges ahhoz, hogy a vezérlő alkalmazás a megfelelő módon irányítsa és kalibrálja a lézer fejegységet. Az így elkészített terv garantálja a munka sikerességét, ezért, hogy ez minél tökéletesebb legyen, szükséges számunkra minél több információ az elképzelésről.

Többféle vektorgrafikus fájl is kompatibilis rendszerünkkel: *.ai ; *.plt ; *.dxf ; *.dst ; *.svg ; *.nc ; *.g ; *.elc ; *.gbr ; *.bot ; *.bin ; *.igs

Ha „csak” képformátumban van meg a kívánt jelölési elképzelés, akkor az alábbi fájltípusok hasznosak számunkra:

Ezek: *.bmp ; *.jpg ; *.jpeg ; *.gif ; *.tga ; *.png ; *.tif ; *.tiff

Egy próbadarab vagy anyagminta, amelyen teszteket lehet végrehajtani nagyon előnyös és hatékony.

 

Biztonsági előírások, nem kezelhető anyagok listája:

A legtöbb anyag zökkenőmentesen kezelhető a lézertechnológiával, ám mint sok esetben, itt is vannak kivételek:

  • A gyúlékony, zselés állagú, viaszos, gyurmaszerű anyagok nem alkalmasak a hőhatáson alapuló megmunkálásokhoz, ezeket érdemes mechanikus módon jelölni, átalakítani.
  • A műanyag alapú szövetek, azaz a műszálas anyagok, sem tolerálják ezt a technológiát, nagyon könnyen lángra lobbanhat az anyag kezelés közben.
  • Elektronikai szalagkábeleket, nyáklapokat sem lehet teljes terjedelmükben jelölni, ezeknél fokozott precizitásra lehet szükség, mert az esetleges sérülések utólag már nem javíthatók, de „vak” területen biztosítható kontrasztos jelölésük.
  • Gyúlékony folyadékokat tartalmazó üvegek, műanyag palackok esetében sem alkalmazható a technológia. Itt még az esetlegesen visszamaradt gőzök-gázok is veszélyesek lehetnek. Ez esetben tartalom nélküli palackokon kell elvégeznünk a jelöléseket.

 

hu_HUHungarian